Силата на личния пример

Силата на личния пример

11.06.2018 | 20:10

Казват, че личният пример е предопределящ при възпитанието на децата и формирането им като личности.

Женският баскетбол май е обречен

Женският баскетбол май е обречен

26.04.2017 | 09:50

Преди броени дни в Самоков приключи държавното първенство по баскетбол за девойки (U19). За съжаление то не беше на нужното ниво, а дори много под очакванията. 

Браво на клубовете, които (не)подкрепиха националите ни

Браво на клубовете, които (не)подкрепиха националите ни

09.09.2016 | 11:05

Мъжкият национален отбор по баскетбол, който тази година е с доста обновен и подмладен състав, се бори със зъби и нокти за класиране на европейско първенство, където не сме участвали от пет години.

Спасете баскетбола от родителите

Спасете баскетбола от родителите

30.05.2016 | 12:50

На това място трябваше да има коментар за завършилото в края на миналата седмица държавно първенство при момчетата до 12 години. Уви! 

Развиваме ли се или...

Развиваме ли се или...

16.05.2016 | 17:35

Преди няколко дни в София завърши държавното първенство за девойки (U19). На пръв поглед изненади нямаше и закономерно двата най-добри отбори стигнаха до финал.

За малките неща...

За малките неща...

29.07.2014 | 18:05

Често чуваме, че най-важни в живота са малките неща, без значение дали става въпрос за отношения между хора или пък за спорта. Често няколко сантиметра не достигат да се вкара кош или да не се вкара кош, често треньорите казват, че е липсвал малко късмет, за да се стигне до победа.

Насила хубост не става!

Насила хубост не става!

21.08.2013 | 08:50

Лятото е към своя край. Едно лято, което българският баскетбол ще иска да забрави колкото се може по-бързо. В следващите редове ще стане дума за европейските първенства при подрастващите и по-конкретно за това на кадетките, което се игра в Албена и Варна и бях пряк свидетел. Дълго време се колебах дали има смисъл да си „вкарвам отново таралеж в гащите”, защото през годините се убедих, че вината се прехвърля от болната на здравата глава.

Чема Бусета: Голям прогрес без награда

Чема Бусета: Голям прогрес без награда

17.08.2013 | 12:45

Испанският треньор Хосе Мария Бусета, който води допреди година женския национален отбор по баскетбол, се изказа в подкрепа на младите български специалисти. Той изпрати специално открито писмо до родните медии, в което коментира основно представянето на националния отбор за девойки до 16 години.

Те вече са мъже и го доказаха!

Те вече са мъже и го доказаха!

20.07.2012 | 16:32

Вчера 12 български момчета направиха нещо, заради което вече трябва да бъдат наричани мъже. Те превъзмогнаха всички очаквания, статистики и прогнози в името на дългогодишната си мечта – най-накрая да получат шанс за изява там, където наистина е тяхното място – в дивизия А. Българите, водени от Любо Минчев, Явор Аспарухов и Тони Дечев, победиха фаворита на европейското в София – Полша, и се класираха на полуфинал, изхвърляйки съперника си от борбата за призовите места.

Betway