Дарина мечтае за световна титла в аеробиката

Дарина мечтае за световна титла в аеробиката

26.03.2013 | 09:05

Хасковлийката Дарина Пашова е едва на 13, но в колекцията си има над 40 медала, половината от които спечелени зад граница. През последните четири години момичето е сред златните деца на българската аеробика.

Щерката на наш плувец печели медали при грациите в САЩ

Щерката на наш плувец печели медали при грациите в САЩ

23.03.2011 | 08:50

Поредното доказателство, че спортният ген не се губи, идва от Америка. Дъщеричката на един от славните български плувци Иван Черепов – Кейт-Бижу, стана шампионка по художествена гимнастика на щата Джорджия. Русата амбиция е наследила хъса от баща си, а артистичността от майка си Тифани.

Школата на Реал (Мадрид)

Школата на Реал (Мадрид)

23.04.2009 | 16:31
Рафаел Гарсия Кортес е директор на „Футболните училища” в Реал М. Бивш футболист на мадридския тим и Сарагоса, понастоящем активен участник в срещите на белите ветерани. Основен организатор на летните кампове на Фондация Реал Мадрид. Срещам се с него в уютния му кабинет на стадион „Сантяго Бернабеу”...където рядко се задържа, но заради българската връзка прави изключение.
Аеробиката

Аеробиката

02.04.2009 | 10:52
Аеробиката е комплекс от физически упражения, които обикновено се изпълняват на фона на музика. Тя тренира и увеличава силата, мощността, гъвкавостта и координираността. Аеробиката е много популярна сред жените, които я практикуват на групи или пред телевизора.През 1960 г д-р Кенет Х. Купър въвежда тренировка, която да укрепва и засилва сърцето и белите дробове, като така прави първата стъпка в „аеробната” /кардио/ тренировка в САЩ. Заглавието на публикуваната от него книга „Аеробика” в крайна сметка дава и името на тази силова тренировка, в която се изпълняват ритмични и координирани движения с тялото на бърза музика. Честото и нискоинтензивно натоварване на мускулите оформя и тонизира тялото. Ефикасна специално за краката и долната част на тялото, аеробиката подпомага и подсилването на торса, както и отслабването на цялото тяло.
Betway